Publisert av: Renathe Arevoll | desember 21, 2011

Bry deg om «naboen» i julehøytiden

Julen er en tid for gode stunder med familien.  Men, ikke alle opplever juletiden slik.  Statens Institutt for Rusmiddelforskning (SIRUS) anslår at 200 000 barn gruer seg til jul på grunn av foreldrenes alkoholmisbruk.   Og, hvert år på denne tiden øker antallet hendvendelser til barn og unges kontakttelefon.

Barn liker ikke berusede foreldre, Alkoholmisbruk har alltid vært et vanskelig og betent område.  Selv om mediene ofte tar frem kjente mennesker med alkoholproblemer, og man jobber stadig mer med holdningsskapende arbeid mot barn og ungdom, er det fremdeles tabupreget å oppleve dette blant sine nærmeste.

For barn er det mest skremmende å se forandringen som skjer med foreldrene når de ruser seg.  Foreldrene oppfører seg merkelige.  De blir mer egoistiske, uniteresserte og utilgjengelige.  Tryggheten et barn føler hos sine foreldre forsvinner når det som er forutsigbart blir tatt bort, og far eller mor ”blir en annen”.

Barnevernet er helt avhengig av at ”folk flest” melder ifra når de er bekymret for barn og ungdom. Foreldre som ruser seg, eller utsetter dem for omsorgssvikt trenger hjelp, dette er sjelden noe som plutselig endrer seg, ofte blir situasjonen bare verre og verre for barna, særlig i julehøytiden.

Ta ansvar for hverandre og bry deg om «naboens» barn om dere ser eller hører noe.

Ellers vil jeg ønske dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!

 

Alarmtelefonen er åpen når barneverntjenestenes kontorer er stengt. I ukedager er den åpen fra kl. 15:00 om ettermiddagene og til kl. 08:00 neste morgen. I helgene er den åpen hele døgnet.

 

 

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: